Parówki w cieście
OLIWKA . • dawno temuParówki w cieście to kolejny sposób na szybki obiad. Proste, szybkie, smaczne i niezdrowe – tak można scharakteryzować tę potrawę. No to co? Czasami trzeba sobie odpuścić, odpocząć nawet od gotowania, zjeść coś dobrego tylko dla kubków smakowych, a nie koniecznie dla całego organizmu.
Przygotuj:
- 40 dag parówek
- 3 jajka
- szklankę mąki
- szklankę mleka
- 2 łyżeczki curry
- gałkę muszkatołową
- sól
- pieprz
- olej
1. To będzie po prostu dobre żarcie, bo zdrowym jedzeniem nie można tego nazwać. Najpierw przepis na ciasto.
2. Wymieszaj mąkę z żółtkami i mlekiem. Dopraw masę curry, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Ciasto powinno być gładkie i trochę bardziej gęste niż na naleśniki.
3. Przykryj je i odstaw na 30 minut. Po tym czasie połącz z pianą z białek.
4. Przepis na parówki w cieście jest banalny, prawda? Wystarczy, że przekroisz parówki w poprzek, zamoczysz je w cieście i usmażysz na rumiano ze wszystkich stron.
5. Parówki w cieście smażone lądują na twoim stole. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze