Parówki w cieście naleśnikowym
PAULINA WÓJTOWICZ • dawno temu![](https://m.kafeteria.pl/parowki-w-ciescie-nalesn-f04e2ee,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Twój maluch patrzy niechętnie na parówki? Nie chce już jeść tych gotowanych, nawet wykręconych w śmieszne ośmiorniczki? Ukryj je w pysznym cieście naleśnikowym! Nowe danie z pewnością zaciekawi małego niejadka.
Składniki, których potrzebujesz:
- 4 parówki,
- 1 jajko,
- pół szklanki mleka,
- szklanka wody,
- 50 g mąki,
- sól i inna ulubiona przyprawa,
- zielony groszek lub sałata
Jak to wykonać?
Krok 1: Przekrój parówki na połówki.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Krok 2: Natłuść blachę i ustaw parówki w sporych odstępach od siebie.
Krok 3: Rozgrzej piekarnik i piecz parówki przez 5 min. w temperaturze 220 stopni.
Krok 4: Pozostałe składniki — jajko, mleko wodę, mąkę i przyprawy — połącz i wymieszaj, a następnie polej nim parówki.
Krok 5: Zapiekaj parówki w cieście 15–20 minut. Ciasto ma być wyrośnięte i złociste.
Krok 6: Wyjmij blachę i pokrój „zapiekankę” w prostokąty tak, by w każdym znajdowała się parówka.
Krok 7: Na talerz wysyp groszek lub przyrządź sałatę.
Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze