Przepisy na parówki
DAMIESA • dawno temu
Parówki do hot dogów to nie jedyne zastosowanie tej mięsnej przekąski. Wybór kulinarnych przepisów jest znacznie większy, a do tego niezwykle szybki w przygotowaniu. Danie z parówką świetnie nadaje się zatem na dobry początek dnia.
Parówki w naleśniku - na usmażoną masę ciasta nakładamy starty ser żółty i zeszkloną cebulkę. W środek kładziemy parówkę, zwijamy i ponownie kładziemy placek na patelnię, aby składniki się połączyły, a danie nabrało aromatu. Takie naleśniki możemy jadać z majonezem, ketchupem lub sosem czosnkowym.
Parówki z serem – usmażone wraz z ząbkami czosnku i pieczarkami parówki przecinamy wzdłuż na pół i napełniamy startym serem żółtym. Na koniec dodajemy majonez i śniadaniowa przekąska gotowa!
Parówki w panierce – możemy je najpierw lekko obtoczyć w sproszkowanej papryce, a następnie wymoczyć w jajku i posypać bułką tartą. Przygotowane w takiej formie będą miały nietypowy smak i świetnie nadadzą się jako zamiennik paluchów serowych podawanych z pomidorowym dipem.
Parówki w sosie chrzanowym – zasmażkę przygotowujemy z mąki, masła i wody z bulionem. Następnie dodajemy do niej kilka łyżeczek chrzanu i cukier. W czasie gotowanie warto też wrzucić do całości starty ser żółty. Dzięki temu sos będzie gęsty.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze