Sos szpinakowy - samo zdrowie
OLIWKA . • dawno temuSos szpinakowy to źródło zdrowia i młodości. Szpinak zawiera bowiem potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk i witaminy z grupy A, B, C, E, a także, bardzo nam potrzebny, kwas foliowy. Dzięki temu dip szpinakowy ma właściwości przeciwnowotworowe, leczy zaparcia, nadciśnienie i bardzo dobrze wpływa na trawienie. Aż szkoda go nie jeść.
Przygotuj:
- 300 g mrożonego szpinaku (rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody)
- szklankę naturalnego jogurtu
- 8 łyżeczek majonezu
- 2 łyżeczki suszonego koperku
- pół łyżeczki nasion selera
- 1 ząbek czosnku
- szczyptę soli
Krok 1
Przepis na sos szpinakowy jest banalnie prosty. Właściwie musisz zrobić tylko jedno: zmiksować ze sobą wszystkie składniki.
Krok 2
Dipy najlepiej smakują kiedy wszystkie składniki dokładnie sobą przesiąkną, dlatego warto je przygotowywać na dzień przed podaniem.
Krok 3
Jeśli nie masz tyle czasu, wstaw dip szpinakowy przynajmniej na godzinę do lodówki. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze