Parówki zapiekane z serem i boczkiem
OLIWKA . • dawno temuMasz ochotę na szybką, ale ciepłą kolację? Przygotuj parówki zapiekane z serem i boczkiem. Są bardzo smaczne i wprost idealne na mroźny zimowy wieczór. Po zjedzeniu takiej kolacji możesz wyjść na sanki i na pewno nie będzie ci zimno. Sprawdź jak proste jest przygotowanie pysznego posiłku.
Przygotuj:
- 8 parówek
- 8 plasterków żółtego sera
- 8 plasterków wędzonego boczku
- 2 łyżki masła
- ząbek czosnku
- suszony majeranek
- mieloną paprykę
- po łyżeczce suszonego rozmarynu i szałwii
- sól
- pieprz
Krok 1
Obierz parówki z osłonek i delikatnie natnij je w kilku miejscach.
Krok 2
W nacięcia włóż odrobinę przeciśniętego przez praskę czosnku, suszony majeranek i mieloną paprykę.
Krok 3
Zawiń każdą parówkę w ser i wędzony boczek. Zepnij pyszne danie wykałaczką.
Krok 4
Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem i ułóż na nim parówki. Posyp wszystko ziołami, pieprzem i solą.
Krok 5
Parówki zapiekane z serem i boczkiem powinny znajdować się w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kwadrans. Po tym czasie ser na pewno się roztopi, a boczek zarumieni.
Krok 6
Czyż to nie fajny pomysł na kolację? Podawaj parówki z dodatkiem pikantnego sosu i pieczywa. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze