Chrupiące Snacki idealne na imprezę
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temu
Masz dość nasiąkniętych tłuszczem, pełnych sztucznych barwników chrupków? Wypróbuj nowe Snacki do smażenia „Przysmak Świętokrzyski”, które samodzielnie przygotujesz w domu na najlepszym oleju i doprawisz wedle własnego smaku. Chrupki możesz jeść tak, jak lubisz – z solą, sosem indyjskim lub musem owocowym. Sprawdź, jak przygotować smakowite prażynki!
Zacznij od przygotowania garnka lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do temperatury ok. 180°C. Jeżeli nie jesteś pewna, czy olej jest gotowy do smażenia, wrzuć do niego kilka chrupków – temperatura będzie odpowiednia, gdy w kilka sekund surowy produkt zwiększy objętość i zmieni kolor na złoty. Po pomyślnym teście wrzuć do naczynia taką ilość prażynek, jaka zmieści się na jego dnie i smaż przez ok. 5–10 sekund. Następnie rozłóż chrupki na papierowym ręczniku celem pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Wypróbuj Snacki z różnymi dodatkami i wybierz swój ulubiony smak. Wiele ciekawych inspiracji znajdziesz na fanpage’u prażynek. Do 25 października na Facebooku trwać będzie bowiem pojedynek na smaki Snacka!

Najnowsze

Ubezpieczenie AC – co to jest i dlaczego warto je mieć?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze