Chrupiące Snacki idealne na imprezę
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temuMasz dość nasiąkniętych tłuszczem, pełnych sztucznych barwników chrupków? Wypróbuj nowe Snacki do smażenia „Przysmak Świętokrzyski”, które samodzielnie przygotujesz w domu na najlepszym oleju i doprawisz wedle własnego smaku. Chrupki możesz jeść tak, jak lubisz – z solą, sosem indyjskim lub musem owocowym. Sprawdź, jak przygotować smakowite prażynki!
Zacznij od przygotowania garnka lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do temperatury ok. 180°C. Jeżeli nie jesteś pewna, czy olej jest gotowy do smażenia, wrzuć do niego kilka chrupków – temperatura będzie odpowiednia, gdy w kilka sekund surowy produkt zwiększy objętość i zmieni kolor na złoty. Po pomyślnym teście wrzuć do naczynia taką ilość prażynek, jaka zmieści się na jego dnie i smaż przez ok. 5–10 sekund. Następnie rozłóż chrupki na papierowym ręczniku celem pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Wypróbuj Snacki z różnymi dodatkami i wybierz swój ulubiony smak. Wiele ciekawych inspiracji znajdziesz na fanpage’u prażynek. Do 25 października na Facebooku trwać będzie bowiem pojedynek na smaki Snacka!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze