Dodatki do herbaty
DAMIESA • dawno temuZapomnijcie o herbacie słodzonej cukrem. Pora wprowadzić do tego napoju pitego codziennie, nieco inne dodatki, które sprawią, że nasz organizm zyska kilka cennych profitów. Jakie przyprawy do herbaty możemy użyć? Poznaj kilka ciekawych propozycji i wybierz coś dla siebie!
Trawa cytrynowa –pasuje zarówno do herbaty czarnej, jak i zielonej. Nadaje cytrynowy smak i pobudza siły witalne.
Imbir kandyzowany –jest kulinarnym afrodyzjakiem. Herbata z jego dodatkiem działa wzmacniająco na organizm, chroni przed przeziębieniami, a także pozwala bronić się przed wolnymi rodnikami odpowiadającymi za procesy starzenia się skóry.Pozwala także pozbyć się migreny.
Żurawina –pozytywnie wpływa na układ krążenia, a także obniża poziom cholesterolu. Herbata z jej dodatkiem ma lekko cierpki smak.
Cukier trzcinowy– pomocny w stanach zmęczenia, pomaga przywrócić energię, a także działa odtruwająco na organizm.
Cynamon -nadaje herbacie aromatu i działa rozgrzewająco pobudzając krążenie krwi. Przyprawa ta jest także afrodyzjakiem w kuchni.
Senes –herbata z dodatkiem tego zioła pobudza procesy trawienne. Redukuje wzdęcia i zaparcia oraz mobilizuje jelita do pracy.Wanilia –osładza smak herbaty i lekko rozgrzewa. Jest pomocna w walce z gorączką.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze