Czerwona fasolka
DAMIESA • dawno temuJest świetnym składnikiem sałatek z majonezem, nadając im subtelny smak. Jednak jest bardziej uniwersalna i istnieje cały szereg unikalnych i pysznych potraw, jakie możemy przygotować na jej bazie. Jakiedanie obiadowemożna przyrządzić wykorzystując czerwoną fasolkę? Sprawdźcie sami!
Sałatka makaronowa
Czerwona fasolka świetnie komponuje się w zestawieniu z serem feta. Przygotowując sałatkę, do wymienionych składników należy dodać makaron muszelki lub rurki, a także poszatkowaną drobno sałatę lodową, kukurydzę i oliwę z oliwek. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Chili con carne
Ten rodzaj fasolki świetnie nadaje się także jako składnik meksykańskiego chili con carne. Dodając do niej paprykę chili, czosnek, pomidorowy oraz mięso mielone, należy wszystko podsmażyć na patelni. Z takiego połączenia uzyskamy niezwykle aromatyczną potrawę, która świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Całość doprawiamy pieprzem i podajemy z tortillą.
Gulasz z warzywami
Ta niezwykle sycąca potrawa, którą najchętniej jadamy zimą. Przyrządzona na bazie cebuli, masła, papryki, mięsa wieprzowego i fasolki wymieszanej z koncentratem pomidorowym i doprawionej solą i pieprzem, sprawi, że na długo pożegnamy się z uczuciem burczenia w żołądku.
Jakie inne potrawy z czerwoną fasolką proponujecie?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze