Sałatka meksykańska
OLIWKA . • dawno temuSałatka meksykańska to bardzo dobry pomysł na kolację. Przygotujesz ją bardzo szybko i równie szybko będziesz mogła cieszyć się pysznym smakiem. Składniki tego wegetariańskiego dania są dostępne w każdym sklepie, więc nie będziesz musiała marnować czasu na ich zdobywanie. Oto co musisz zrobić.
Przygotuj:
- puszkę czerwonej fasoli
- puszkę kukurydzy
- puszkę ananasa
- 40 dag żółtego sera
- 10 łyżek majonezu
- pora
- sól
- pieprz
1. Za chwilkę powstanie sałatka z czerwonej fasoli. Najpierw zajmij się jedynym składnikiem, który trzeba pokroić, czyli porem. Z jego białej części zrób plasterki, a następnie sparz je, osusz i pozostaw, by ostygły.
2. W tym czasie zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach, osącz fasolę, kukurydzę, ananasa w kawałkach (jeśli jest w plasterkach pokrój go w kostkę).
3. Włóż wszystkie składniki do jednego naczynia, dopraw solą i pieprzem, dodaj majonez i wymieszaj.
4. Powstała sałatka meksykańska z serem, czyli pyszne danie meksykańskie. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze