Jak zrobić zupę szczawiową?
OLIWKA . • dawno temuZupa szczawiowa to świetny pomysł na obiad dla wszystkich pań, które chcą jeść smacznie i zdrowo. Ten przepis to naprawdę zielona zupa pełna cennych witamin. Szczaw, szpinak, pietruszka, rzeżucha, cebula – zapowiada się bardzo dobrze. Sprawdź jak zadziała na twoje zdrowie i urodę.
Przygotuj:
- szczaw ok. 2 garście
- tyle samo szpinaku
- tyle samo natki pietruszki
- garść rzeżuchy
- garść cebuli dymki
- 1,5 litra rosołu
- 2 łyżki mąki
- łyżkę masła
- 4 żółtka
- grzanki
Krok 1
Zupa szczawiowa – przepis mówi, że ten przysmak zaczynamy od siekania. Poddaj temu procesowi szpinak, natkę pietruszki, rzeżuchę, dymkę i oczywiście szczaw.
Krok 2
Posiekaną zieleninę wsyp do rondla z roztopionym masłem. Oprósz wszystko mąką i chwilę podsmaż.
Krok 3
Zalej szczaw rosołem i gotuj wszystko przez chwilę.
Krok 4
By zupa szczawiowa była bardziej gęsta możesz wlać do niej żółtka.
Krok 5
Zielona zupa ze szczawiu jest już prawie gotowa. Teraz musisz ją przecedzić i wlać do talerza, gdzie czekają już na nią rumiane grzanki.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze