Jak zrobić zupę pomidorową - troszkę inaczej?
OLIWKA . • dawno temuDziś stara, dobra, znana zupa pomidorowa, ale w nieco innym wydaniu. Po pierwsze, przygotowujemy ją ze świeżych pomidorów, a nie z przecieru, a po drugie, dodając do niej chleb tworzymy aksamitną zupę krem. Do tego trochę czosnku, cebuli i zdrowe, aromatyczne, pierwsze danie gotowe.
Przygotuj:
- 80 dag pomidorów
- cebulę
- 2 ząbki czosnku
- 3–4 kromki chleba tostowego
- kilka liści bazylii
- 2 łyżki oleju
- sos sojowy
- tabasco
- pieprz
- kostka bulionowa
Krok 1
Zrobisz zupę pomidorową ze świeżych pomidorów, zacznij więc od ich przygotowania. Obierz pomidory ze skórki i pokrój w kostkę. Pamiętaj, by wykroić nasady ogonków.
Krok 2
Obierz i posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
W rondlu rozgrzej olej i wrzuć przygotowane warzywa. Duś 10 minut.
Krok 4
A teraz drugi bardzo ważny składnik tej aksamitnejzupy pomidorowej. Trzeba rozpuścić kostkę bulionową w 2 szklankach wrzątku i namoczyć w wywarze chleb. To dzięki niemu otrzymamy zupę pomidorową krem.
Krok 5
Pozostało już tylko połączenie składników. Zmiksuj warzywa z bulionem i pieczywem.
Krok 6
To zupa pomidorowa inaczej, lepiej, pyszniej. Musisz ją teraz dobrze doprawić. Użyj tabasco, sosu sojowego i pieprzu. Do dekoracji przyda się kilka listków bazylii.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze