Jak zrobić zupę-krem?
OLIWKA . • dawno temu • 4 komentarzeZupa krem ładnie wygląda, a dzięki jednolitej konsystencji, można nią karmić nawet małe dzieci. Taki sposób podania zupy, pozwala też lepiej wydobyć warzywny smak. Jednak nie wszystkie warzywa nadają się do miksowania. Sprawdź na co powinnaś się zdecydować, chcąc przygotować takie danie i co zrobić z jarzynami zanim przerobisz je na smakowity krem.
Krok 1
Jak zrobić zupę-krem? Najpierw wybierz odpowiednie warzywa. Na zupę-krem świetnie nadają się bakłażan, dynia, cukinia, a także kalafior i brokuły. Nieźle sprawdzają się też szpinak, szczaw i włoska kapusta.
Krok 2
Zarumień wybrane przez ciebie warzywa na maśle.
Krok 3
Kiedy delikatnie przysmażysz warzywa, podlej je bulionem i ugotuj.
Krok 4
Zestaw garnek z ognia i blenderem zmiksuj zupę. Dopraw do smaku.
Rady:
Jeśli chcesz, by twoja zupa-krem miała mniej kalorii, nie podsmażaj jej, tylko ugotuj warzywa w wodzie z odrobiną oliwy lub masła.
Ten artykuł ma 4 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze