Zupa z porów - witaminy kontra mróz
OLIWKA . • dawno temuZupa z porów to jedno z najodpowiedniejszych dań na zimowe mrozy. Pory mają wiele cennych dla nas witamin, dlatego warto jeść je pod każdą postacią. Surówka czy sałatka to propozycje na zimno, ale jeśli chcemy porządnie się rozgrzać potrzebujemy gorącego, pachnącego płynu.
Przygotuj:
- 6 średnich porów
- 6 średnich ziemniaków
- łyżkę masła
- sól
- grzanki
- natkę
1. Zupa z porów to żadna sztuka. Jak gotować warzywa, by otrzymać pyszne danie?
2. Najpierw pokrój pory i ziemniaki w kostkę.
3. Dodaj do nich masło oraz sól i gotuj godzinę w 3 litrach wody.
4. Po tym czasie zdrowa zupaporowabędzie już właściwie gotowa. Zmiksuj ją blenderem, a powstanie zupa z porów krem.
5. Posyp zdrową potrawę zieloną pietruszką i podawaj ją z grzankami.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze