Zupa mięsna - jak ją zrobić?
OLIWKA . • dawno temuWakacje dobiegają końca. Wróciłaś z gór i chciałabyś jak najdłużej zachować smak lata? Kociołek tatrzański to bardzo pożywana potrawa, która pomoże ci wrócić do leniwego urlopowego czasu. Mięsna zupa jest pożywana i syta, dzięki niej będziesz miała mnóstwo energii do popołudniowych eskapad. Mężczyźni za nią przepadają.
Przygotuj:
- pół kilograma wołowiny lub wieprzowiny
- 1 czerwoną i 1 zielona paprykę
- cebulę
- 20 dag wędzonej słoniny lub boczku
- ząbek czosnku
- marchewka
- pietruszka
- pół szklanki ryżu
- pól kilograma kiszonej kapusty
- szklanka bulionu
- pieprz, sól
Krok 1
Słoninę lub boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Kostka ma też powstać z cebuli, papryki, selera i mięsa. Pietruszkę i marchewkę pokrój w plasterki.
Krok 3
Do boczku lub słoniny dodaj cebulę i czosnek, a także paprykę i mięso. Podlej mieszankę wodą i duś tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Krok 4
Teraz włóż pozostałe warzywa, wlej bulion i dopraw do smaku.
Krok 5
Ta pyszna zupa mięsna powinna się dusić około pół godziny.
Krok 6
Po tym czasie dorzuć jeszcze posiekaną kiszoną kapustę i duś 10 minut.
Krok 6
Zupa z mięsem to świetny pomysł na obiad, bo z powodzeniem zastąpi drugie danie, dzięki czemu będziesz miała więcej czasu, by zadbać o siebie.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze