Fast-foodowe odstępstwo od diety - mięciutkie hamburgery „made in home”
DAMIESA • dawno temuJeśli zapytać by o hamburgery, to z pewnością dużo osób utożsamiałoby je z Amerykanami, którzy pochłaniają je o każdej porze dnia, przyczyniając się tym samym do nadwagi. Choć w Polsce te kaloryczne przekąski też wpisały się na karty menu naszego społeczeństwa, to jeśli już nachodzi nas nieodparta ochota na dietetyczny grzeszek w postaci popularnej „buły z mięsem”, to można przyrządzić ją samemu i dobierając składniki, jakie lubimy. Plusy- jedzenie jest świeższe i tańsze, więc chyba warto spróbować.Jeśli chodzi o bułeczki, to najlepiej przyrządzić je samemu – White Plate
Tradycyjne mięso można też zastąpić tym mielowym i zrobić hamburgera „domowego”— Mniamniam
Możemy go przygotować np. na grillu podczas spotkań z przyjaciółmi – Polskie South Beach
Być może przypadną Wam do gustu hamburgery tex-mex z przyprawami– Masala Bazaar
Dla wegetarian też się coś znajdzie. Tu możecie skorzystać z bardzo ciekawego przepisu na hamburgera bezmięsnego, w którym wieprzowiną zastąpiono… tofu!- Sarenka w Kuchni
Jeśli chcecie dodać to powyższego zestawienia jakieś własne propozycje przyrządzania hamburgera to zapraszam do wyrażania opinii.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze