Burito po polsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 250 g mąki,
- mleko,
- piersi z kurczaka,
- papryka surowa,
- ogórki kiszone,
- pieczarki,
- ser żółty,
- oraz gotowy sos do potraw meksykańskich w słoiku (polecam sos meksykańki z Łowicza ),
- sól,
- ostre przyprawy,
- oliwa z oliwek (w zamian może być olej).

Jak przyrządzić?

Z mąki i mleka z odrobiną soli zrobić ciasto na naleśniki, naleśniki podsmażyć i ostudzić, drób pokroić w wąskie paski, to samo zrobić z warzywami, mięso podsmażyć na oliwie z oliwek wraz z przyprawami, warzywa dusić na osobnej patelni też dodając około 3 łyżek oliwy z oliwek doprawić do smaku.następnie mięso wraz z warzywami ułożyć na placka i zwinąć w rulony, posypać startym żółtym serem oraz polać sosem meksykańskim z zapiekać około 10 min w średnio gorącym piekarniku,lub domowym urządzeniu do zapiekanek ( można zapiekać w mikrofalówce ale jak to bywa ma to wtedy trochę gumiany smak, to też zresztą zależy od nowoczecności mikrofali) smacznego ....

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 po 2 szt.
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt20 zł
AutorKamilla

Burito po polsku: Podobne przepisy

Burito po polsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy