Składniki:
- 60 dag schabu,
- puszka brzoskwiń,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki śmietany,
- płaska łyżka mąki,
- do smażenia (łyżka masła + łyżka oleju).
Jak przyrządzić?
Schab ubić, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, obsmażyć – przełożyć do rondelka. Brzoskwinie wyjąć z puszki, posypać cukrem, obsmażyć na tym samym tłuszczu, przełożyć na schab. Do tłuszczu wlać sok z brzoskwiń. W garnku rozrobić trochę przegotowanej wody z 1 łyżką koncentratu pomidorowego, z 2 łyżkami śmietany i mąką, wlać do rondla na schab i brzoskwinie.
Uwagi:
Podawać z ryżem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Lucyna |