Zupa cebolowa z serami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 średnich cebul,
- 2 kostki bulionu,
- 1 serek topiony (złoty Ementaler),
- 1/2 serka śmierdziucha (moze być Rokpol),
- 1 żółtko,
- 5 łyżek śmietany 30% słodkiej,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Cebulę drobno kroję w kosteczki, podsmażam na maśle. Gdy się zabłyszczy i leciutko zarumieni zalewam bulionem( 2 kostki na litr), gotuję jakieś 20 minut. Dodaję powoli ser topiony, ciagle mieszając, potem trochę sera śmierdziucha. Nastepnie mieszam żółtko z śmietaną i wlewam.

Potrzebne przybory:

Patelnia, garnek i nóż.

Uwagi:

Podaję bardzo gorącą, posypyję potartym na wiórki serem żółtym, pietruszką i grzankami.
Pycha!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćdużo
AutorAnies81

Zupa cebolowa z serami: Podobne przepisy

Zupa cebolowa z serami: wypróbuj również

Powiązane Tematy