Pączki angielskie

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/2 pudełka serka waniliowego (lub normalnego z 1 łyżeczką cukru waniliowego),
- 1/2 kg mąki pszennej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 4 łyżki mleka,
- 4 łyżki oleju,
- 10 dkg cukru pudru (do posypania),
- 2 jajka,
- 1/2 butelki oleju lub 1 kostka smalca do pieczenia,
- 1 łyżka cukru.

Jak przyrządzić?

Wymieszać mąkę z proszkiem i dodać resztę składników ugniatając ciasto (w razie lepkości dodawać mąki). Rozwałkować (na 1 cm) i robić otwory szklanką i kieliszkiem. Wrzucać na dobrze rozgrzany tłuszcz i piec do złocistości. Posypać cukrem pudrem.

Jak podawać?

Najlepiej jeszcze ciepłe!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
AutorCzarna

Pączki angielskie: Podobne przepisy

Pączki angielskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy