Sk艂adniki:
- 3/4 szklanki maki,
- 6 jajek,
- 1 maslo rosline,
- 1/2 lyzeczka proszku do pieczenia,
- 3 banany,
- 1 galartka zielona albo z贸艂ta,
- 1/5 szklanki cukru pudru,
- 2 艣mietany 30%.
Jak przyrz膮dzi膰?
BISZKOPT
3 偶贸艂tka utrzec z 3/4szklanki cukru pudru dodac m膮k臋,proszek do pieczenia,a nast臋pnie piane ubita na sztywno z 3 jajek.
PIANKA
3 偶贸艂tka utrze膰 z 3/4 cukru pudru dodac mas艂o ro艣line wszystko razem dobrze wymiesza膰 i wlac zimn膮 galaretk臋 rozpuszczon膮 w 3/4 szklanki wody,a na samym koncu wrzucamy pokrojone w plasterki banany i mieszamy ju偶 艂y偶k膮.
BITA 艢MIETANA
艢mietane ubijamy mikserem z niewielk膮 ilo艣ci膮 cukru pudru.
Jak podawa膰?
Mo偶na na wierzchu posypa膰 ztart膮 na tarce mleczn膮 czekolad膮.
Uwagi:
Po zrobieniu pianki musimy ja natychmiast wylo偶y膰 na przestudzony biszkopt poniewa偶 szybko t臋偶eje.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | Madzia D. |