Pianka bananowa Minia - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3/4 szklanki maki,
- 6 jajek,
- 1 maslo rosline,
- 1/2 lyzeczka proszku do pieczenia,
- 3 banany,
- 1 galartka zielona albo zółta,
- 1/5 szklanki cukru pudru,
- 2 śmietany 30%.

Jak przyrządzić?

BISZKOPT
3 żółtka utrzec z 3/4szklanki cukru pudru dodac mąkę,proszek do pieczenia,a następnie piane ubita na sztywno z 3 jajek.
PIANKA
3 żółtka utrzeć z 3/4 cukru pudru dodac masło rośline wszystko razem dobrze wymieszać i wlac zimną galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody,a na samym koncu wrzucamy pokrojone w plasterki banany i mieszamy już łyżką.
BITA ŚMIETANA
Śmietane ubijamy mikserem z niewielką ilością cukru pudru.

Jak podawać?

Można na wierzchu posypać ztartą na tarce mleczną czekoladą.

Uwagi:

Po zrobieniu pianki musimy ja natychmiast wylożyć na przestudzony biszkopt ponieważ szybko tężeje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt15 zł
AutorMadzia D.

Pianka bananowa Minia: Podobne przepisy

Pianka bananowa Minia: wypróbuj również

Powiązane Tematy