Składniki:
- 3 różne filety ( łącznie ok. 1kg),
- 4 ząbki czosnku,
- 1 cytryna,
- 1 cebula i 1 pietruszka zielona,
- włoszczyzna.
Jak przyrządzić?
Połowę filetów gotować jak rosół w 2 litrach wody z włoszczyzną.
Pozostale filety pociąć na małe kawałki i zmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek wraz cebulą pokrojoną w małe łudeczki i czosniem.
Zarómienioną rybę dodać do wywaru rybnego i gotować jeszcze kilka minut.
Dosmakować pieprzem, solą i cytrynąpodawać z posiekaną zieloną pietruszką.
Uwagi:
Można dodać jeszcze Sambal Oelek (uwaga - bardzo ostre). Inne warzywa sezonowe są również dopuszczalne :)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 porcje |
Autor | Thj |