Zupa rybna (autor iwan) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- warzywa - marchew, pietruszka, seler,
- ryba - najsmaczniejszy jest łosoś, karp, albo leszcz ale taki powyżej 1kg, ale poaz tym może być dowolna ryba - jednak smakoszom polecam słodkowodne,
- koper,
- smietana,
- zagęstnik - patrz dalej,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Gotujemy wywar z warzyw. Jak będą miękkie skręcamy gaz tak, żeby prawie się nie gotowało i wrzucamy rybę oraz posiekany koperek. Gotujemy z 10 min. Na koniec wlewamy śmietanę i zagęszczamy mąką (ja dodaję ryżową) lub żółtkiem z jajka. Oczywiście takie drobnostki jak to żeby dodać sól i pieprz pomijam.

Jak podawać?

Najlepiej w piątek.

Uwagi:

Koperek jest niezbędny - bez niego zupa traci smak. Nie wolno dopuścić do wrzenia zupy z rybą - ryba się rozpadnie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Autoriwan

Zupa rybna (autor iwan): Podobne przepisy

Zupa rybna (autor iwan): wypróbuj również

Powiązane Tematy