Składniki:
- 2-4 filetów z morszczuka,
- 1/2 opakowanie dużego jogurtu naturalnego,
- sól,
- pieprz,
- bazylia,
- czosnek (może być granulowany),
- 1-2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- żółty ser,
- mąka,
- 2 łyżki oleju.
Jak przyrządzić?
Morszczuka opruszyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Z jogurtu, bazylii, czosnku, musztardy i majonezu przygotować sos i polać nim rybę. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 120-150 st. do momentu rozpuszczenia i lekkiego zapieczenia sera.Życzę smacznego!
Jak podawać?
Podawać z ryzem lub ziemniakami oraz dowolną surówka.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 porcje |
Autor | Asieńka |