Morszczuk pod pierzynką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2-4 filetów z morszczuka,
- 1/2 opakowanie dużego jogurtu naturalnego,
- sól,
- pieprz,
- bazylia,
- czosnek (może być granulowany),
- 1-2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- żółty ser,
- mąka,
- 2 łyżki oleju.

Jak przyrządzić?

Morszczuka opruszyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Z jogurtu, bazylii, czosnku, musztardy i majonezu przygotować sos i polać nim rybę. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 120-150 st. do momentu rozpuszczenia i lekkiego zapieczenia sera.Życzę smacznego!

Jak podawać?

Podawać z ryzem lub ziemniakami oraz dowolną surówka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4 porcje
AutorAsieńka

Morszczuk pod pierzynką: Podobne przepisy

Morszczuk pod pierzynką: wypróbuj również

Przepis na śledzie pod pierzynką

... Zazwyczaj jadamy śledzie z cebulką lub w śmietanie. Dziś przepis na śledzie pod pierzynką - przekonaj się, że ten sposób podania śledzi jest równie smaczny. Jedz śledzie jak najczęściej. Poprawiają ... i oddechowy oraz ma właściwości ...

dawno temu

Śledzie pod pierzynką

... Masz ochotę na coś pysznego? Zrób sobie śledzie pod pierzynką. Przygotujesz je szybko, a dzięki wyjątkowemu podaniu zrobisz wrażenie na noworocznych gościach. Składniki nie są zbyt oryginalne ... . Posyp wszystko pieprzem, a na brzegach zrób ...

dawno temu

Klasyczne risotto

... kapusta, zupa rybna albo śledź pod pierzynką smakowały w tych dniach wyjątkowo, nie powinniśmy się nimi przed tym szczególnym czasem objadać. Warto zatem skusić się na coś zupełnie innego. Dzięki temu ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... (100 g) to, podobnie jak śledź, 2300 mg kwasów tłuszczowych omega-3. Łosoś ma 1100 mg cennego składnika, morszczuk i dorsz ponad 200, węgorz 150. Bardzo ważny jest także sposób przygotowania dań rybnych ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... z nich zależy od naszych indywidualnych upodobań i zdolności kulinarnych. Wymienić należy tu przede wszystkim smażone dzwonka karpia, sałatkę śledziową lub śledzia pod pierzynką albo śledzia ...

dawno temu

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

... . Wieprzowinę można też zastąpić kawałkamikurczaka, lub polędwicy pokrojonej w kostkę, na dnie naczynia dodać plasterek jajka, a wierzch przyzdobić gęstą "pierzynką" natki, lub ugotowanych brokuł ...

dawno temu

Paluszki krabowe

... . Okazuje się bowiem, że w ich wnętrzu nie ma mięsa wskazanych owoców morza. Surimi to nic innego jak zmielone mięso ryb (zwłaszcza dorsza, morszczuka lub też mintaja), które wyglądem przypomina mięso ...

dawno temu

Apetyt na seks

... niż miłość na tylnym siedzeniu malucha i grzeczne buziaki pod pierzynką. Przede wszystkim zapomnij o ciężkostrawnych mięsach, fasoli, kapuście, grzybach, grochu, brokułach, kaszy i rzodkiewce ...

dawno temu

Śledzie po kaszubsku

... okazje jednak wcale nie stronimy od przyrządzania śledzi pod pierzynką, a także koreczków śledziowych z papryką, śledzi po żydowsku bądź śledzi zapiekanych z chrzanem. Wspomnieć tu trzeba także o sałatkach ...

dawno temu

Ryby w diecie

... i na miażdżycę. Składniki odżywcze rybyRyba składa się z wody, tłuszczu i białka. Ze względu na zawartość tłuszczu ryby dzielimy na chude, tj. dorsz, morszczuk, szczupak (zawartość tłuszczu w tych rybach ...

dawno temu

Diety dla grup krwi

... , wołowiny, wołowiny mielonej, alozy, barakudy, bieługi, flądry, halibuta, homara, kalmara, kawioru, kraba, krewetek, łososia wędzonego, małży, morszczuka, muli, okonia, ostrygi, ośmiornicy, plamiaka ... : baranina, dziczyzna, jagnię, królik, ...

dawno temu

Morderca z brzuszkiem

... króluje tzw. tłuszcz podskórny wyczuwalny po uszczypnięciu oraz tłuszcz wewnętrzny potocznie zwany brzusznym. Ten drugi otacza śliską pierzynką narządy wewnętrzne: wątrobę, śledzionę i narządy krwionośne ...

dawno temu

Zaopiekuj się stopami

... na długo, a talk zawarty w sprayu otuli je białą pierzynką i nie pozwoli wytwarzać potu. Wiosną: Pozbądź się zmęczenia stóp Higiena i wygodne obuwie to niezbędne minimum. Ale możesz też podarować ...

dawno temu

Ryby dla dzieci

... . Od czasu do czasu zastąp tłuste ryby (tj. mintaj, makrela, śledź, halibut), średnio tłustymi (tj. karp, płotka, karmazyn) lub chudymi (tj. morszczuk, szczupak). Raz na jakiś czas możesz zastąpić ryby ...

dawno temu

Imprezuj bez bólu

... nadmierną potliwość i stopa nie będzie się ślizgać w bucie. Talk otuli twoje stopy delikatną pierzynką i sprawi, że długo pozostaną suche. Na balu Podczas balu warto co jakiś czas zdejmować buty, aby stopy ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... . Śmietanę ubijamy ręcznie lub mikserem wraz z cukrem, mieszamy ją z częścią owoców i nadkładamy na upieczone placki. Na owocowo-śmietankową pierzynkę nakładamy pozostałą część malin. Uwaga, wersja dla łasuchów: do śmietany można także dodać ...

dawno temu

Pożegnanie z przyjaźnią

... , jest tym trudniejsze, że pierwsze sygnały o tym, co toczy się między kobietami, otrzymałam od mojej przyjaciółki. Można powiedzieć, że naiwne ze mnie cielątko chowane pod pierzynką, co gorsza pozbawione ...

dawno temu

Powiązane Tematy