Morszczuk pod pierzynką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2-4 filetów z morszczuka,
- 1/2 opakowanie dużego jogurtu naturalnego,
- sól,
- pieprz,
- bazylia,
- czosnek (może być granulowany),
- 1-2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- żółty ser,
- mąka,
- 2 łyżki oleju.

Jak przyrządzić?

Morszczuka opruszyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Z jogurtu, bazylii, czosnku, musztardy i majonezu przygotować sos i polać nim rybę. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 120-150 st. do momentu rozpuszczenia i lekkiego zapieczenia sera.Życzę smacznego!

Jak podawać?

Podawać z ryzem lub ziemniakami oraz dowolną surówka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4 porcje
AutorAsieńka

Morszczuk pod pierzynką: Podobne przepisy

Morszczuk pod pierzynką: wypróbuj również

Powiązane Tematy