Śledź z czosnkiem i majerankiem

Przepis kulinarny

Składniki:

- śledzie matiasy,
- majeranek,
- czosnek - 1 ząbek na 1 płat sledzia,
- oliwa.

Jak przyrządzić?

Śledziki wymoczyć w wodzie, może być mineralna gazowana, następnie osuszyć, natrzeć czosnkiem, obficie posypać majerankiem, pokroić w kawałki i układać w słoiku warstwami zalewając każdą z warstw oliwą, tak aby śledzie były nią pokryte. Wstawić na 2 dni do lodówki.

Uwagi:

Śledzie są przepyszne i bardzo aromatyczne a przede wszystkim bajecznie łatwe do zrobienia.Smacznego!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autordziama

Śledź z czosnkiem i majerankiem: Podobne przepisy

Śledź z czosnkiem i majerankiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy