Sk艂adniki:
- 2 sosy neapolitanskie Knorr,
- oliwki,
- 4 parowki,
- puszka kukurydzy,
- cebula,
- ser zolty,
- oliwa.
Jak przyrz膮dzi膰?
Cebule i parowki obsmazamy nie za mocno. W tym samym czasie przygotowujemy sos wg przepisu na torebce. Gdy sos juz prawie bulgocze dodajemy cebule i parowki, za chwile kukurydze i pokrojone w krazki oliwki. Gdy zabulgocze polewamy makaron i posypujemy polskim zoltym serem. Zaznaczam, ze moj tata mieszka sam... SMACZNEGO
Potrzebne przybory:
Patelnia, rondelek na sos.
Jak podawa膰?
Szybko, bo to sztuczne cholerstwo zaraz stygnie. Dobre na wyjazdy studenckie, wtedy bez oliwek bo taniej.
Uwagi:
Sos musi byc gesty (nie za duzo wody!) i koniecznie musi zawrzec, bo zrobi sie niedobra zupa.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Autor | Ula |