Składniki:
- 2-3 litry bulionu,
- 2 serki topione (najlepiej czosnkowy i z szynką),
- 5-6 ząbków czosnku,
- 20 dag wędzonego boczku,
- 2-3 łyżeczki kaszy mannej,
- masełko.
Jak przyrządzić?
1) Zagotować rosołek, wrzucić do tego 2 serki w całości -mieszać aż do rozpuszczenia.2) Na maśle podsmażyć pokrojony w plasterki (albo jak kto lubi) czosnek, jak sie zrumieni dodac pokrojony boczek. Podsmażyć.3) Zawartość patelni wrzucić do rosołku.4) Kaszę rozmieszać w małej ilości wody, dodać do zupy, chwilę pogotować i gotowe. Jeśli ma być bardziej gęste - więcej kaszy.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 porcji |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Miriiam |