Składniki:
- kostka rosołowa (dowolna) lub dla ekonomiczności rosół z dnia poprzedniego
- 4,5 pomidorów( ja daję bez skórki i miąższu z pestkmi)
- cebulka
- drobniutki makaron
- ewentualnie śmietana
- oregano, pieprz, bazylia do smaku
Jak przyrządzić?
Pomidory kroimi w kostkę. W wodzie rozpuszczamy kostkę rosołową lub zagotowujemy rosół. Na patelni z masełkiem rumienimy cebulę, dodajemy pomidory aby wypuściły więcej smaku. Dodajemy oregano i bazylię (jeśli suszone, świeże na koniec), pieprz. Zalewamy pomidory z resztą na patelni rosołem i jeszcze chwilkę gotujemy. Makaron jest sypany do zupy i odrazu z zupą gotowany. Oszczędność czasu i zupa bedzię zagęszczona. Można dodać śmietany.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kucharka z zamiłowania |