Pasta jajeczno-serowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Na śniadanko dla 4 osób: 4 jajka,
25 dkg żółtego sera (najlepiej gouda),
majonez,
szczypiorek lub natka pietruszki,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotować na twardo, ostudzić i obrać jajka. Zetrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka) ser oraz jajka. Wymieszać, lekko posolic, dodać pieprz i pokrojony na drobno szczypiorek (lub natkę pietruszki) i dodać majonez aby powstała konsystencja pasty. Nakładać na bułeczki posmarowane masłem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
Autor Baśka

Pasta jajeczno-serowa: Podobne przepisy

Pasta jajeczno-serowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy