Pasta rybna - jak ją zrobić?
OLIWKA . • dawno temuRyba jest bardzo zdrowa i należy ją jeść jak najczęściej. Nie zawsze mamy jednak ochotę na jej gotowanie czy pieczenie. W takich sytuacjach możemy posiłkować się pastą rybną. Do doskonały dodatek do kanapek, ale także elegancka przekąska na przyjęcie. Jej przygotowanie nie sprawi ci żadnego problemu.
Przygotuj:
- makrelę (wędzona, w oleju lub w sosie pomidorowym)
- kostkę twarogu lub serek topiony
- 3 łyżki śmietany
- szczypiorek
- cebulę
- sól
- pieprz
- pietruszkę, krakersy, czarne oliwki – do wyboru
Krok 1
To będzie pasta rybna z makreli. Rozdrobnij więc rybę (jeśli jest w sosie lub oleju, najpierw osącz).
Krok 2
Twaróg utrzyj ze śmietaną na pulchną masę.
Krok 3
Pasta rybna z twarogiem musi mieć odpowiednią konsystencję. Dodaj więc ser lub śmietanę w zależności od potrzeb.
Krok 4
Jeśli wolisz, możesz zamienić twaróg na serek topiony.
Krok 5
Pasta rybna potrzebuje jeszcze drobno posiekanych szczypiorku, cebuli oraz odrobinę soli i pieprzu.
Krok 6
To danie rybne może stać się wykwintną przekąską. Włóż je do woreczka foliowego, zrób w nim dziurkę i wyciskaj na krakersy.
Krok 7
Przekąskę ozdób oliwkami i pietruszką.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze