Gulasz rybny - sposób na pyszny obiad
OLIWKA . • dawno temuGulasz rybny jest lekki i smaczny. To miła odmiana od schabowych, mielonych i kurczaka. Jego niewątpliwą zaletą jest duża ilość warzyw, które dostarczają wielu cennych witamin. Wszystkie zasady zdrowego żywienia mówią, że trzeba jeść ryby. Może pora się dostosować i zacząć dbać o swoje zdrowie?
Przygotuj:
- 1 kg filetów rybnych (dorsz, mintaj)
- 1 paprykę
- 2 pomidory
- 1 cebulę
- 2 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- szklankę bulionu warzywnego
- pół szklanki śmietany
- łyżeczkę mąki
- łyżkę soku z cytryny
- łyżkę posiekanej natki tymianku
- łyżkę słodkiej mielonej papryki
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
Krok 1
Dania rybne nie są zbyt skomplikowane, nie musisz się obawiać żadnych kłopotów w kuchni.
Krok 2
Zacznij od odpowiedniego przygotowania filetów rybnych. Musisz je skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
Posiekaj cebulę i czosnek, a później zeszklij je na oleju.
Krok 4
Pokrój w kostkę paprykę i ziemniaki i samaż je w rondlu z czosnkiem i cebulą 5 minut.
Krok 5
Do powstającego gulaszu rybnego włóż teraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Krok 6
Całość zalej bulionem i zagotuj.
Krok 7
Danie rybne już prawie gotowe. Teraz ułóż na wierzchu filet i dopraw gulasz papryką, ziołami, solą i pieprzem. Całość musi się gotować około 20 minut.
Krok 8
Pod koniec gotowania wlej śmietanę wymieszaną z mąką, delikatnie rozprowadź w rondlu i pozwól, by gulasz z ryby gotował się ostatnie 5 minut.
Krok 9
I oto gulasz z ryby - sposób na pyszny obiad. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze