Kiełbasa smażona po poznańsku

Przepis kulinarny

Składniki:

kielbasa slaska 4 szt., pol chleba swiezego zytniego, 3 cebule, smalec do smazenia, majranki, pieprz i sol

Jak przyrządzić?

Kielbase smazymy na patelnii dorzucajac cebule pokrojona na plastry. Odkladamy na bok, na patelnie wrzucamy miarz z chleba bez skorki, smazymy to podlewajac woda i dodajac majranki. Po uzyskaniu konsystencjii sosu chlebowego dodajemy kielbase i przyprawiamy calosc sola i pieprzem. Potrawe zjadamy ze skorkami pozostalego chleba.

Potrzebne przybory:

patelnia, noz i kuchenka do gotowania

Jak podawać?

z chlebem na kolacje

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćsrednia
Przybliżony koszt16 zł
Autor tim

Kiełbasa smażona po poznańsku: Podobne przepisy

Kiełbasa smażona po poznańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy