Składniki:
kielbasa slaska 4 szt., pol chleba swiezego zytniego, 3 cebule, smalec do smazenia, majranki, pieprz i sol
Jak przyrządzić?
Kielbase smazymy na patelnii dorzucajac cebule pokrojona na plastry. Odkladamy na bok, na patelnie wrzucamy miarz z chleba bez skorki, smazymy to podlewajac woda i dodajac majranki. Po uzyskaniu konsystencjii sosu chlebowego dodajemy kielbase i przyprawiamy calosc sola i pieprzem. Potrawe zjadamy ze skorkami pozostalego chleba.
Potrzebne przybory:
patelnia, noz i kuchenka do gotowania
Jak podawać?
z chlebem na kolacje
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | srednia |
Przybliżony koszt | 16 zł |
Autor | tim |