Klopsiki imbirowe z warzywami

Przepis kulinarny

Składniki:

2 cebule, ząbek czosnku, kawałek imbiru, 50 dag mięsa mielonego, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, chili, 3 łyżki oleju, 3 marchewki, 2 papryki, pół główki kapusty pekińkiej, pół szklanki bulionu warzywnego, 6 łyżek sosu sojowego, 40 dag ryżu

Jak przyrządzić?

Cebulę, czosnek i imbir obrać, drobniutko posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, tartą bułką, dodać czosnek, imbir i połowę cebyli, całość wyrobić na gładką masę doprawić do smakusolą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować kuleczki. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, na wrzątek wrzucić ryż, gotować 20 min. Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsiki na złoto-brązowy kolor przez 6-8 min. Warzywa oczyścić, marchewki pokroić na zapałkę a paprykę i kapustę w cienkie paski. Usmażone klopskiki wyjąć z patelni na tłuszcz, wrzucić marchewkę, paprykę i resztę cebuli, smażyć 2-3 min. Dodać kapustę, chwilkę smażyć, razem wlać bulion i sos sojowy, gotowć 2-3 min. Podawać z ryżem. Życzę smacznego!

Jak podawać?

podawać z ryżem

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Kaloryczność560
Autor Agunia

Klopsiki imbirowe z warzywami: Podobne przepisy

Klopsiki imbirowe z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy