Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby
OLIWKA . • dawno temuDanie lekkostrawne nie musi być wcale obrzydliwe. Wystarczy trochę się postarać i można stworzyć coś pysznego, co jednocześnie nie będzie zbytnio obciążało przewodu pokarmowego. Klopsiki z ryby są tego najlepszym przykładem. Sama spróbuj.
Przygotuj:
- 15 dag filetów z ryby
- pół bułki kajzerki
- 2 łyżki mleka
- natkę pietruszki
- łyżeczkę masła
- pół jajka
- cebulę
- kawałek pietruszki
- kawałek selera
- 2 łyżki śmietanki
- płaską łyżeczkę mąki
- szklankę wody
- kilka kropli przyprawy do zup
1. Najpierw musisz zemleć skropioną mlekiem rybę i namoczoną w mleku bułkę.
2. Powstałą masę rybną przypraw i dodaj pół jajka. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Dieta lekkostrawna to ulga dla twojego żołądka, ale może stać się także rozkoszą dla podniebienia i zaraz się o tym przekonasz. Oczyść teraz warzywa, pokrój je i zalej szklanką wrzątku. Gotuj 10 minut.
4. Zwilżonymi rękami uformuj klopsiki z ryby i wrzuć je do wywaru. Gotuj na bardzo wolnym ogniu przez 20 minut.
5. Po tym czasie rozmieszaj śmietankę z mąką i zamień wywar warzywny w sos do ryby. Dopraw danie lekkostrawne,czyli gotowaną rybęprzyprawą do zupy i posyp je pietruszką. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze