Składniki:
2 filety z kurczaka, 2 ząbki czosnku, 6 ziemniaków, 2 marchewki, 1 puszka kukurydzy, 1 papryka(kolor dowolny)
Sos: 1 brokuł, śmietanka (18%, 200 ml), 2 łyżki masła, ząbek czosnku
Do posypania: 20 dag żółtego sera.
Jak przyrządzić?
Filety pokroić w kostkę, usmażyć z dodatkiem czosnku i przypraw. Ziemniaki i marchewkę ugotować (ale nie rozgotować! Mogą być nawet lekko twarde :). Paptykę poroić w kostkę, brokuły gotować w małej ilości wody, dodać przyprawy i czosnek, masło, a na końcu śmietankę. Gotować aż brokuły się rozgotują i powstanie sos. Ugotowane warzywa pokroić w plasterki, układać w żaroodpornym naczyniu, nastęnie dodać kukurydzę, paprykę i kurczaka. Zalać sosem, posypać serem. Piec w piekarniku aż ser się stopi. Smacznego.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Alex |