Składniki:
10 szt. kotletów ze schabu,
3/4 kg marchwi,
1/2 kg cebuli,
30 dag sera żółtego,
1 słoik majonezu,
sól,
pieprz,
vegeta.
Jak przyrządzić?
Schab lekko rozbić (mniej niż na tradycyjne kotlety schabowe), przyprawic solą, pieprzem, vegetą. Marchew pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki. Na dnie brytfanny (nie trzeba smarować tłuszczem) ułożyć grubą warstwę marchwi, następnie cebuli i na końcu schab. Potem ułożyć drugą, cieńszą warstwę marchwi i cebuli; posypać startym serem. Wierzch posmarować majonezem. Piec 2 godz. przykryte folią aluminiową, potem jeszcze 1/2 godz. bez folii.
Jak podawać?
Bez dodatków
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 150 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Autor | marwo |