Diabeł na koniu

Przepis kulinarny

Składniki:

watrobka z drobiu, suszone sliwki, wedzony boczek

Jak przyrządzić?

Wymoczyc suszone sliwki w herbacie (najlepiej dzien wczesniej), przesmazyc watrobke na masle tak zeby nie byla zbyt twarda, jak troche ostygnie nafaszerowac sliwki watrobka i kazda zawinac w cienki plaster boczku. Wbic wykalaczke. Tak przygotowane diabelki zapiec w piekarniku (180 stopni) jakies 8-10 minut, najlepiej smakuja cieple ale na zimno tez mozna podawac.

Uwagi:

Do nadzienia mozna dodac ostra papryczke lub sos tabasco.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autor MACTIGER

Diabeł na koniu: Podobne przepisy

Diabeł na koniu: wypróbuj również

Powiązane Tematy