Składniki:
karczek,
warzywa (marchew, pietruszka, seler, por, cebula),
sól,
przyprawa do mięsa wieprzowego - Kamis,
folia spożywcza,
folia aluminiowa.
Jak przyrządzić?
Karczek podzielić na kotlety - 1 kotlet na osobę i rozbić jak schabowe. Ppsypać przyprawą Kamisa, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 dzień. Przed grilowaniem zetrzeć warzywa na grubej tarce a pora pokrojć w półtalarki i wymieszać z solą. Na mocno rozgrzany grill położyć mięso i opiekać z każdej strony przez 20-30 sekund. Na mięso położyć warzywa, zrolować i zawinąć w folię aluminiową. Roladki piec na grilu około 15-20 min. Smacznego.
Uwagi:
Ja osobiście szykuję wszystko w domu podpiekając mięso w piekarniku w temp. 200-250 stopni i gotowe zabieram na grilla.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | GRZEGORZ |