Składniki:
- mięso wieprzowe z karczku,
- cebula,
- przyprawy na grilla.
Jak przyrządzić?
Karczek kroimy w półtoracentymetrowej grubości plastry, układamy w garnku warstwami na przenian z pokrojoną grubo cebulą w plastry. Wszystko to przesypywać ostro przyprawą do mięsa, nie solić. Na koniec zalać olejem ale nie słonecznikowym /uniwersalny jest lepszy i tańszy/Do ludówki na 2-3 dni, przykrywając garnek.
Uwagi:
Najlepiej piec na brykiecie i w aluminiowej tacce.
Moja żona to nawet tą cebulę griluje ,podawać z czerwonym winem takim jak Sofia Melnik czerwoną polecam.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Kaloryczność | całkiem dużo |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Leon |