Pasta con piselli - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 paczka mrożonego groszku (nie z puszki!),
- kilka cebul średnich,
- może być 6 lub 7,
- z sześć lub siedem ząbków czosnku,
- oliwa z oliwek,
- makaron typu penne,
- sól.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy na cienkie talarki, czosnek też kroimy na małe cząstki, groszek wsypujemy do garnka zalewamy wodą tak żeby zakrywała groszek, gotujemy go, po chwili dodajemy cebulę- zazwyczaj jest jej sporo, oraz czosnek, dolewamy do tego dużą ilość oliwy z oliwek i baaaardzo długo gotujemy na małym ogniu, aż cebula woda i oliwa dadzą gęsty sos, musi być tylko groszek w sosie, wtedy łączymy z makaronem.

Jak podawać?

Łącząc z makaronem jeszcze w garnku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćraczej mało
Przybliżony koszt20 zł
Autormagdage

Pasta con piselli: Podobne przepisy

Pasta con piselli: wypróbuj również

Powiązane Tematy