Pasta cachio paper - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron (najlepiej pene tj. rurki),
- świeżo starty parmezan (średniej wielkości "trójkąt:),
- świeżo zmielony pieprz,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,- 1 łyżka masła.

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy aldente (do wody dodajemy oliwe z oliwek i dość intensywnie solimy). Kiedy makaron jest już gotowy, ciągle mieszając dodajemy sporą ilość parmezanu, 1 łyżkę masła, a na końcu świżo zmielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.

Uwagi:

Jest to typowa włoska potrawa dla prawdziwych smakoszy specyficznej kuchni włoskiej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
Autoraga

Pasta cachio paper: Podobne przepisy

Pasta cachio paper: wypróbuj również

Powiązane Tematy