Spaghetti frutti di mare - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- opakowanie mrożonej mieszanki owoców morza (ok. 25 dag),
- opakowanie dobrego koncentratu pomidorowego - 0,5 l,
- 2 łyżki masła,
- szklanka białego, wytrawnego wina,
- sól, pieprz, ostra papryka, szczypta szafranu, 2 ząbki czosnku,
- makaron spaghetti.

Jak przyrządzić?

1. gotujemy makaron na dwie osoby.
2. Na rozgrzane masło wrzucamy rozmrożone owoce morza, dusimy ok 5 minut, dolewamy wino, sos pomidorowy i dusimy aż do uzyskania dobrej konsystencji sosu, doprawiamy rozgniecionym czosnkiem i przyprawiamy do smaku.
3. Gorącym sosem polewamy makaron, można posypać parmezanem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Przybliżony koszt25 zł
Autortamagosi

Spaghetti frutti di mare: Podobne przepisy

Spaghetti frutti di mare: wypróbuj również

Powiązane Tematy