Składniki:
- opakowanie mrożonej mieszanki owoców morza (ok. 25 dag),
- opakowanie dobrego koncentratu pomidorowego - 0,5 l,
- 2 łyżki masła,
- szklanka białego, wytrawnego wina,
- sól, pieprz, ostra papryka, szczypta szafranu, 2 ząbki czosnku,
- makaron spaghetti.
Jak przyrządzić?
1. gotujemy makaron na dwie osoby.
2. Na rozgrzane masło wrzucamy rozmrożone owoce morza, dusimy ok 5 minut, dolewamy wino, sos pomidorowy i dusimy aż do uzyskania dobrej konsystencji sosu, doprawiamy rozgniecionym czosnkiem i przyprawiamy do smaku.
3. Gorącym sosem polewamy makaron, można posypać parmezanem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 porcje |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | tamagosi |