Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- puszka kukurydzy,
- 4 ogórki konserwowe - raczej duże,
- 1 ugotowane na twardo jajko,
- pół lub całe jabłko (wedle uznania),
- drobny makaron np świderki - wypełniacz, wedle uznania, może być ryż,
- majonez,
- sól,
- pieprz,v- cytryna.
Jak przyrządzić?
Pokroić ogórki, jajko, jabłko w kostkę. Rozdrobić tuńczyka. Wymieszać wszystkie pozostałe składnik, na koniec dodać ugotowany makaron. Przyprawić majonezem i przyprawami, koniecznie skropić cytryną.
Uwagi:
Sałatka jest równie dobra z ryżem. Makaronu można dodawać wedle uznania tylko należy pamiętać aby nie było go za dużo wtedy sałatka straci smak.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | leeloo |