Pikantne mielone na sposób indyjski

Przepis kulinarny

Składniki:

- paczka mięsa mielonego,
- 1/2cebuli,
- czerstwa bułka - namoczona w wodzie,
- 1 jajko,
- 1 łyżka pasty Pataks - Pikle z limonek bardzo ostre do nabycia w delikatesach orientalnych ,
- sól i pieprz do smaku,
- bułka tarta.

Jak przyrządzić?

Cebulę siekamy w kosteczkę przysmażamy na olejuMięso wrzucamy do naczynia dodajemy jajkooraz łyżeczkę ostrych pikli z limonek "Pataks"Wyrabiamy i mieszamy składniki formując kotletyObtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Jak podawać?

Jak zwykłe kotlety mielone :)

Uwagi:

Kotlety dzięki dodaniu naszej pasty nabiorątypowego dla kuchni indyjskiej aromatu min: kozieradki oraz co najważniejsze staną się potrawą pikantną a naet bardzo pikantną zalecane spożywanie ze szklanką wody.
Smacznego !!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autoryachoo

Pikantne mielone na sposób indyjski: Podobne przepisy

Pikantne mielone na sposób indyjski: wypróbuj również

Powiązane Tematy