Składniki:
- paczka mięsa mielonego,
- 1/2cebuli,
- czerstwa bułka - namoczona w wodzie,
- 1 jajko,
- 1 łyżka pasty Pataks - Pikle z limonek bardzo ostre do nabycia w delikatesach orientalnych ,
- sól i pieprz do smaku,
- bułka tarta.
Jak przyrządzić?
Cebulę siekamy w kosteczkę przysmażamy na olejuMięso wrzucamy do naczynia dodajemy jajkooraz łyżeczkę ostrych pikli z limonek "Pataks"Wyrabiamy i mieszamy składniki formując kotletyObtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Jak podawać?
Jak zwykłe kotlety mielone :)
Uwagi:
Kotlety dzięki dodaniu naszej pasty nabiorątypowego dla kuchni indyjskiej aromatu min: kozieradki oraz co najważniejsze staną się potrawą pikantną a naet bardzo pikantną zalecane spożywanie ze szklanką wody.
Smacznego !!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | yachoo |