Sposób na pyszne leniwe z bryndzą
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/leniwe-z-bryndza-f4999bae1428c28,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Masz ochotę na coś pysznego, oryginalnego i wegetariańskiego? Zrób pikantne leniwe z bryndzą. To naprawdę wyjątkowy smak, który zapamiętasz na długo. Jest przy nich trochę pracy, ale czego się nie robi dla radości podniebienia swojego i bliskich. Czasem można poświęcić chwilę na przygotowanie dania wyjątkowego.
Przygotuj:
- 30 dag bryndzy
- 20 dag chudego twarogu
- 20 dag mąki
- 4 jajka
- marchew
- cebulę
- masło
- bułkę tartą
- sól
- natkę
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Krok 1
Zmiksuj bryndzę z twarogiem i żółtkami.
Krok 2
Zrób ciasto naleniwe. W tym celu ubij z białek sztywną pianę, a następnie wraz z warzywami startymi na tarce i mąką dodaj do bryndzy.
Krok 3
By leniwe mogły powstać, musisz wyjąć stolnicę. Połóż na niej wymieszane ciasto. Formuj wałki o średnicy 3 cm i pokrój je ukośnie na kawałki szerokości 2 cm.
Krok 4
Pikantne kluski leniwe z bryndzą już prawie gotowe. Gotuj je teraz w osolonym wrzątku aż wypłyną na powierzchnię (ok 3 minuty).
Krok 5
Kopytka leniwe najlepiej smakują polane roztopionym masłem z bułką tartą. Udekoruj danie wegetariańskie natką.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze