Kapusta kiszona podsmażana - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- około 40 dkg kapusty kiszonej,
- 20-30 dkg resztek wędlin, mięs (nie surowych) itp.
- łyżeczka cukru,
- łyżeczka przecieru pomidorowego,
- odrobina ostrej pasty paprykowej,
- masło do smażenia.

Jak przyrządzić?

Pokrojone wędliny, mięso podsmażamy na maśle, dodajemy całą reszte, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy na malutkim ogniu 20 minut.

Jak podawać?

jest super jako dodatek do ziemniaczków nie tłuczonych, właściwie już nic więcej nie trzeba.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autoranka

Kapusta kiszona podsmażana: Podobne przepisy

Kapusta kiszona podsmażana: wypróbuj również

Powiązane Tematy