Sk艂adniki:
- 1 funt swiezych malin,
- 2,5 serka "Philadelphia" - w kostkach,
- 1/2 kostki masla smiet.,
- 1/2 funta cukru trzcinowego,
- garsc siekanych migdalow,
- 1/2 laski wanilii,
- stolowa lyzka zelatyny,
- sos (syrop) malinowy lub czekoladowy,
- wafle (po 1 na osobe).
Jak przyrz膮dzi膰?
Przyrzadzanie: serki, maliny(2 lyzki stolowe malin zostawiamy na dekoracje)cukier, maslo, zelatyne (rozpuszczona), starta wanilie miksujemy na puch, wstawiamy w lodowke na noc.
Podajemy w niezbyt glebokiej wazie, posypane swiezymi malinami i siekanymi migdalami, z sosem malinowym i czekoladowym(fantazyjnie oblewane);kazda osoba szpadelka naklada "niebo" na wafel.Sosy mozna postawic obok wazy w malych pucharkach z chochelkami. Smacznego. Stella Black.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Autor | St.Black |