Ryby lub filety w keczapie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 litr keczapu łagodnego,
- 1 l wody,
- 5 łyżeki octu 10%,
- 1,5kg ryb lub fileta z ryby,
- mąka,
- olej,
- łyżeczka wegety,
- troche maggi.

Jak przyrządzić?

Ryby panierujemy w mące i smażymy na oleju keczap wlewamy do garnka i dolewamy wode ocet oraz 3 łyżki oleju wegete i magi wszystko to gotujemy ,ryby wkładamy do słoi lużno i zalewamy gorącym keczapem zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut i wystawiamy do ostygnięcia ściereczkę gotowe do spożycia po kilku dniach ok/5dni przechowujemy w chłodnym miejscu ŻYCZE SMACZNEGO

Jak podawać?

Jako zimna przekąska z chlebkiem.

Uwagi:

Uważać przy pasteryzacji należy wstawiać słoje do gorącej wody, bo w zimnej by popękały.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćwymagający
Kalorycznośćśrednio
Przybliżony koszt25 zł
AutorRyszard

Ryby lub filety w keczapie: Podobne przepisy

Ryby lub filety w keczapie: wypróbuj również

Powiązane Tematy