Składniki:
- 1 litr keczapu łagodnego,
- 1 l wody,
- 5 łyżeki octu 10%,
- 1,5kg ryb lub fileta z ryby,
- mąka,
- olej,
- łyżeczka wegety,
- troche maggi.
Jak przyrządzić?
Ryby panierujemy w mące i smażymy na oleju keczap wlewamy do garnka i dolewamy wode ocet oraz 3 łyżki oleju wegete i magi wszystko to gotujemy ,ryby wkładamy do słoi lużno i zalewamy gorącym keczapem zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut i wystawiamy do ostygnięcia ściereczkę gotowe do spożycia po kilku dniach ok/5dni przechowujemy w chłodnym miejscu ŻYCZE SMACZNEGO
Jak podawać?
Jako zimna przekąska z chlebkiem.
Uwagi:
Uważać przy pasteryzacji należy wstawiać słoje do gorącej wody, bo w zimnej by popękały.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | wymagający |
Kaloryczność | średnio |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Ryszard |