Sk艂adniki:
- 1 opakowanie gotowych spodow biszkoptowych,
- 1l smietany 36%,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- s艂oik dzemu porzeczkowego,
- czekolada.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. dwa pierwsze spody posmarowac dzemem,
2. smietane ubic wraz z cukrem i cukrem waniliowym, do momentu az bedzie sztywna
3. posmarowac wszystkie spody nakladajac ja rowniez na wierzch oraz smarujac scianki.
4. udeorowac starta czekolada lub wedlug uznania
5.schlodzic w lodowce
Smacznego!
Uwagi:
Smietana nie powinna byc bardzo swieza, poniewaz moga pojawic sie problemy z jej ubiciem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 12 porcji |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | Belli |