Składniki:
- kapusta pekińska,
- 2 średnie pomidory,
- 1 większy ogórek,
- 1 średnia cebula,
- kukurydza z puszki,
- czerwona fasola z puszki.
Na sos:
- majonez,
- sos chili [dla wrażliwych ketchup],
- szczypta soli.
Jak przyrządzić?
Kapuste poszatkować. Pomidory, ogórek i cebule pokroić na dość drobke kawałki. Wymieszać wszystko i dodać kukurydze i fasole.
Składniki na sos wymieszać w osobnym naczyniu. Można dodać troche śmietany.Im damy więcej chili, tym sałatka będzie pikantniejsza.Ci, którzy nie przepadają za pikantnymi daniami mogą zamiast chili dodać ketchup.
Warzywa z sosem najlepiej połączyć tuż przed podaniem.
Uwagi:
Najlepsza sałatka jaką kiedykolwiek jadłam. Szczególnie polecam tym, którzy naprawde lubią pikantne rzeczy.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Diablica |