Składniki:
- 1 słoiczek seleru konserwowego,
- 1 puszka kukurydzy konserwowej,
- 5 jajek na twardo,
- 6 ogórków konserwowych,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 20 dkg sera zółtego,
- 1 papryka czerwona,
- 1 papryka żółta,
- majonezu Babuni,
- jogurt naturalny,
- pieprz,
- sól.
Jak przyrządzić?
Sałatkę układa się warstwowo, najlepiej w szklanym przeźroczystym naczyniu. Najpierw wykładamy seler, kukurydzę, ogórki ( pokroić w średnią kostkę),jajka (pokroić w średnią kostkę),fasolę czerwoną, ser ( zetrzeć na grubej tarce), paprykę czerwoną i żółtą(pokroić w drobną kostkę)
Sos: 1 mały słoiczek Majonezu Babuni(Hellmann`s), 300g jogurtu (może być trochę mniej, w zależności od uznania)
trochę soli i pieprzu do smaku. Konsystencja sosu nie może być zbyt rzadka ,ani za gęsta.
Uwagi:
Doskonała na różne okazje.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Renata |