Sałatka warstwowa (autor Renata)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 słoiczek seleru konserwowego,
- 1 puszka kukurydzy konserwowej,
- 5 jajek na twardo,
- 6 ogórków konserwowych,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 20 dkg sera zółtego,
- 1 papryka czerwona,
- 1 papryka żółta,
- majonezu Babuni,
- jogurt naturalny,
- pieprz,
- sól.

Jak przyrządzić?

Sałatkę układa się warstwowo, najlepiej w szklanym przeźroczystym naczyniu. Najpierw wykładamy seler, kukurydzę, ogórki ( pokroić w średnią kostkę),jajka (pokroić w średnią kostkę),fasolę czerwoną, ser ( zetrzeć na grubej tarce), paprykę czerwoną i żółtą(pokroić w drobną kostkę)
Sos: 1 mały słoiczek Majonezu Babuni(Hellmann`s), 300g jogurtu (może być trochę mniej, w zależności od uznania)
trochę soli i pieprzu do smaku. Konsystencja sosu nie może być zbyt rzadka ,ani za gęsta.

Uwagi:

Doskonała na różne okazje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorRenata

Sałatka warstwowa (autor Renata): Podobne przepisy

Sałatka warstwowa (autor Renata): wypróbuj również

Powiązane Tematy